Главная » 2015 » Ноябрь » 19 » Из-за повышения курса валют цены в магазинах ползут вверх почти каждый день

17:51
Из-за повышения курса валют цены в магазинах ползут вверх почти каждый день

Из-за повышения курса валют цены в магазинах ползут вверх почти каждый день

Курс валют зростає без зупинки. За місяць долар та євро подорожчав на пнад десять відсотків, констатують експерти. Сьогодні в обмінниках міста придбати американську валюту можна за двадцять п'ять гривень, а європейську за двадцять сім. Такий курс напряму впливає на вартість товарів, як продуктових, так і побутових.

Давід Емран власник невеличкого магазина з товарами для тварин. Майже всі корми, одяг, аксесуари тут реалізуються імпортні. Продають їх постачальники за іноземну валюту. І через нестабільний курс, каже підприємець, він зазнає збитків.

Давід Емран підприємець

4 дня назад пришёл ко мне поставщик с прайсом, я у него заказал товар по 10 копеек, условно говоря, продал по 12 копеек, это мой доход. И пришёл сегодня поставщик с прайсом по 13 копеек этого же товара, который я покупал по 10. И я понимаю, что здесь потерял. И это постоянное явление.

Така ж картина і в інших сферах торгівлі, зазначають бізнесмени. Бензин, побутова техніка, хімія, парфумерія, одяг. Все або іноземного походження, або виготовлено з матеріалів, закуплених закордоном. За місяць курс валюти зріс на понад десять відсотків, інформують економісти і прогнозують, сильного зміцнення гривні найближчим часом не буде. Тож бізнесмени вже замислюються, наскільки і коли міняти цінники на товари.

Давід Емран підприємець

Есть бюджет, который должен расти. А из-за того, что курс доллара растёт, есть себестоимость товара, которая увеличивается, удорожание товара. И я опять же должен поднять цену. Приходит ко мне покупатель и говорит: почему столько-то. Ведь вчера было столько-то.

Ось так, не приховують підприємці, через підвищення цін вони втрачають своїх клієнтів. Власники торгових мереж викручуються, як можуть. Зокрема, магазини одягу потроху переорієнтовуються на вітчизняних виробників, аби не так залежати від валюти. Продавці побутової техніки поки тримають ціну, розпродаючи товар із запасів. Та покупців, констатують, все одно не багато. Зараз люди економлять, як можуть. І чекають традиційних новорічних розпродажів. Та цього року, не приховують підприємці, їх проводити не вигідно. Тож, можливо, великих знижок покупцям не варто чекати.

 


Источник: izvestia.kharkov.ua
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]