Главная » 2016 » Декабрь » 14 » Самостійна обробка стін своїми руками

16:40
Самостійна обробка стін своїми руками

Самостійна обробка стін своїми руками

Як бути, якщо ремонт доводиться робити самостійно? Головне підійти до роботи відповідально і якісно. Деякі люди звуть бригаду фахівців і довіряють їм повністю всі ремонтні роботи vsiprofili, ну а якщо такої можливості немає, то ремонт доводиться робити своїми силами. Інтернет магазин "Профили, плинтусы, порооги" рекомендує велику увагу приділити обробці стін, що б це виглядало красиво і якісно.
Для оздоблення стін застосовуються різні матеріали, наприклад: шпалери, гіпсокартон, дерево, камінь, ламінат, тканину, штукатурка, керамічна плитка, профіль для гіпсокартону, пробка та інше.
Розглянемо всі варіанти обробки докладніше.

 

 


Якщо є необхідність вирівняти стіни, зміцнити поверхню або зробити якісь перегородки то найкраще для цього підійде гіпсокартон. Він не схильний до дії грибка і вологи, а також володіє вогнестійкістю. З обробкою гіпсокартоном, у вас виходити ідеально рівні стіни.
Ще один варіант обробки це шпалери - улюблений і звичний варіант у всіх сім'ях. Зараз ринок пропонує величезний вибір, від примітивного до елітного класу. Шпалери зараз є які миються, бамбукові, з різними вставками шовкових ниток, фотошпалери. В асортименті є різні кольорові гами і різноманітні малюнки. За допомогою шпалер ваша кімната придбає індивідуальність і ексклюзивність.
Оздоблення стін деревом застосовується в будинках. Для обробки використовуються дошки з сосни, а також більш дорогі сорти дерев. Така обробка стін є екологічно чистою, і надає вашому житлу тонкий і неповторний аромат. Не варто використовувати обробку, якщо в приміщенні сиро, так як дерево схильне до деформації, воно може розбухати від великої кількості вологи. Якщо ви власник лоджій і балконів, то сміливо можете декорувати ці приміщення вагонкою. Для коридорів відмінно підійде обробка ламінатом. Його використовують тільки на нижню частину стіни, це надає зручність миття стін. Монтаж простий, красивий і має оригінальний зовнішній вигляд.


Багато хто використовує обробку каменем. Відмінний варіант для кухні, ванни і санвузла. Можна використовувати натуральний і штучний. Інтер'єр виглядає екстравагантно і незвично.
Оздоблення керамічною плиткою виконується в ванних, санвузлах і кухня. Стіни, оброблені плиткою можна мити, вони виглядають практично і за рахунок різноманітності вибору малюнків можна зробити свій оригінальний інтер'єр. Така плитка є довговічною, стійкою до стирання і не схильна до деформацій.
Штукатурка - це універсальний компонент обробки. Її обожнюють застосовувати дизайнери і будівельники, адже можна створювати різні форми і малюнки, легка у використанні, надійна і красива. Такий матеріал має великий асортимент.


Тканина може бути застосована в житлових кімнатах, однак при використанні такого матеріалу для обробки, необхідно володіти спеціальними навичками.
Перейдемо до вивчення процесу обробки стін.

 

 


Процес обробки стін виконується в кілька етапів. Спочатку виконуються підготовчі роботи, закладаються тріщини і різні дефекти, вирівнюється поверхня стін. Потім необхідно обробити стіни ґрунтовкою це запобіжить появи грибка. І тільки після цього починається обробка поверхонь обраним матеріалом.
Для самостійної обробки стін вам знадобиться: шпателя, кисті малярські, валики, гладилка для вирівнювання поверхні. Для виконання ремонтних робіт вам знадобиться спеціальний спец одяг. Якщо ви будете виконувати роботи по обробці деревом, то необхідні будуть: шуруповерт, молоток, викрутки.
Необхідно приділити особливу увагу деяким нюансам. При обробці стін роботи рекомендується починати з кута, це дозволить уникнути помітних стиків і швів. За допомогою будівельного рівня контролюємо, щоб поверхні були рівними. Якщо ви укладаєте плитку самі, то необхідно починати роботи з низу в верх, виконуючи всі виміри за допомогою рівня. При декоруванні стін шпалерами необхідно стежити за тим, що б малюнки в стиках збігалися, і клей не проступав на швах.
Розглянемо докладніше, в яких приміщеннях, яку обробку стін застосовувати.
У кухні можна застосовувати різні матеріали, відмінно підійде кахель, шпалери, що миються, пластикові панелі, камінь і панелі з ламінату.
У коридорі відмінно виглядатимуть дерев'яні панелі, пластикові панелі, шпалери. Головне підібрати такий матеріал, щоб було красиво і практично.
Ванна і санвузол - найкращим рішенням буде зупинити свій вибір на керамічній плитці, так як в цих приміщеннях підвищена вологість і стіни повинні добре митися.
Для спальні підійдуть шпалери різних кольорових гам і малюнків, також можна використовувати фактурну штукатурку або декоративну тканину.


Вітальню можна оформити давши волю вашої фантазії. Доречним буде будь-яка обробка, шпалери, тканина, штукатурка, камінь, і дерево. У такому приміщенні можна комбінувати різні матеріали, втілюючи в життя найсміливіші ідеї.


Щоб купити якісний матеріал необхідно звернуться в спеціалізовані магазини, адже ремонт планується не на один рік. Вибираючи шпалери краще купувати відразу необхідну кількість, адже колір в різних партіях може трохи відрізнятися. Ремонт, виконаний самостійно можна вважати більш якісним, адже кожен намагається для себе і своєї сім'ї. І найчастіше ремонт своїми руками більш економічний.


Источник: Строитель Харьков
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]