Главная » 2017 » Август » 17 » Очищення металу від іржі в домашніх умовах

14:41
Очищення металу від іржі в домашніх умовах

Очищення металу від іржі в домашніх умовах

Сьогодні, металеві декори та конструкції не рідко можна побачити в оформленні сучасного інтер’єру. Це можуть бути, як металеві сходи декоровані кованими трояндами, чи ексклюзивні предмети інтер’єру з елементами металу, так і сучасні сантехнічні засоби. Нажаль, з часом, як і будь-який інший матеріал, метал може забруднитися. Най розповсюдженим забрудником металів є іржа, яку легко можна побороти у домашніх умовах.

Одним з найдієвішим інструментів проти іржі є сода. Для того, щоб усунути забруднення з металу необхідно приготувати содовий розчин. Для цього до содового порошку необхідно поступово додати воду до отримання пастоподібного розчину. Після отримання содової пасти, її слід рівномірно нанести на уражену ділянку металу товстим шаром та залишити на двадцять хвилин. Для нанесення рекомендується використовувати звичайну зубну щітку або невелику губку. Далі слід промити металевий виріб холодною водою. Не менш дієвим способом для домашнього усунення іржі є використання вазелінового масла.

Для того, щоб приготувати розчин на вазеліновій основі, варто змішати сто грамів вазелінового масла та п’ятдесять грамів молочної кислоти. Отриману суміш слід нанести густим шаром на металеву поверхню та залишити на декілька хвилин. Знімати розчин з металу слід за допомогою сухої серветки.

Очистити вироби з металу від іржі можна за допомогою звичайної картоплини. Для цього необхідно використовувати сиру картоплю та господарське мило. Для приготування засобу, слід розрізати картоплю та покласти на зріз господарського мила. Засіб варто нанести на уражену ділянку металу та залишити на декілька годин. У випадку відсутності господарського мила його можна замінити на харчову соду. Після очищення, рекомендується промити металевий виріб холодною водою.

Суміш на основі оцту є дієвим інструментом у боротьбі зі іржею. Для приготування розчину знадобиться оцтова кислота та лимона кислота, які варто змішати у рівних пропорціях. Отриманий розчин необхідно нанести на уражену частину металу на три години. Після трьох годин рекомендується зачищення очищеної поверхні, спеціальною металевою щіткою та миття у холодній воді. Окрім вищезазначених методів не менш дієвим способом проти іржі стане звичайна кока-кола. Завдяки вмісту у напої ортофосфорної кислоти, відбувається швидке усунення не гарних бурих плям на металевому виробі.

Використання хімічних розчинників іржі – це експрес метод для видалення застарілого забруднення. Завдяки вмісту фосфорної та щавлевої кислоти, які входять до складу спеціальних очищувальних засобів досягається швидке усунення наслідків іржі. При використанні хімічних розчинів варто використовувати захисні рукавиці та дотримуватися інструкцій з техніки безпеки.

Більше про видалення іржі та бруду на https://amaister.com.ua/


Источник: Строитель Харьков
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]