Главная » 2015 » Март » 5 » Яворівський індустріальний парк

14:48
Яворівський індустріальний парк

Яворівський індустріальний парк

На заході України, недалеко від кордону розкинулось мальовниче містечко Яворів, що дав назву одному з районів Львівської області. Містечко існує вже понад 600 років і на своєму віку бачило багато всього - і доброго, і поганого. Були в його історії і періоди процвітання, і періоди занепаду. У радянський час був найбільшим постачальником самородної сірки у світі. Вироблення сірки проводився на площі 950 га і до 1990 року звідси було вивезено понад 20 мільйонів тонн природної сірки, з якої були виготовлені мінеральні добрива для сільського господарства. Потім виробництво оголосили нерентабельним і закрили. Економіці, а головне екології було завдано непоправної шкоди, наслідки якої відчутні і зараз, через 25 років. Безжиттевий піщаний пейзаж стелився прямо за містом, жителі якого масово виїжджали на заробітки за кордон. Але, завдяки небайдужим державним діячам районної та міської рад, життя в Яворівському районі поступово налагоджується. Варто відзначити турботу Лукашина Степана Івановича, який свого часу сприяв розвитку інфраструктури району, а також ідею нині покійного мера Яворова Степана Венгерака. Його мрією було на місці піщаної пустелі неподалік від міста. Суть ідеї в тому, щоб побудувати комплекс підприємств, який утворить міні - місто. Поруч планують побудувати готель, кілька кафе, магазинів і їдальню. Будівництво цього комплексу буде сприяти створенню робочих місць, а отже жителям Яворова не доведеться більше шукати щастя і заробітків за кордоном. Молодь не буде тікати від безробіття та безгрошів'я і вулиці Яворова знову наповняться дзвінкими голосами і щасливим дитячим сміхом.
На сьогоднішній день в рамках програми співпраці Польща - Білорусь - Україна ведеться відновлення забрудненого шару ґрунту. Фінансування проводиться на 90 % - кошти Європейського Союзу і на 10 % - з місцевого бюджету.
Відновлення ґрунту сприятиме поліпшенню екологічної обстановки всього району.
Наступним завданням проекту є залучення великих інвестицій, адже заводи побудовані на території парку будуть обладнані за надсучасними технологіями і вироблена ними продукція буде на рівні світових стандартів.
Яворівський індустріальний парк - не перший проект такого типу, але будемо сподіватися, що він стане найкращим в Україні і принесе щастя жителям міст і сіл Яворівського району.


Источник: Строитель Харьков
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]