Главная » 2018 » Декабрь » 10 » Як купити квартиру – покрокова інструкція для самостійних покупців

22:02
Як купити квартиру – покрокова інструкція для самостійних покупців

Як купити квартиру – покрокова інструкція для самостійних покупців

В інтернеті є безліч статей з питання покупки квартири. Однак більшість з них написані агентствами нерухомості, які рекламують свої послуги. Фахівці розглянули всі моменти покупки квартири з незалежної точки зору, що допоможе зрозуміти на які нюанси звернути увагу на кожному етапі, як уникнути можливих труднощів.

Етапи покупки квартири

Скільки часу може піти на придбання квартири? Купівля житла, від пошуку відповідного варіанту до отримання свідоцтва прав власності, може зайняти від трьох до шести місяців. Все залежить від того, наскільки терміново вам потрібно придбати житлоплощу, а продавцеві – реалізувати свою нерухомість.

Пошук квартири – це перший етап. Куди звертатися? Тут покупцеві надається вибір: провести операцію своїми силами або звернутися до посередників, але тоді вартість квартири буде включати роботу агенту. Однак в цьому випадку, ви позбавите себе безлічі можливих проблем, пов'язаних з оформленням документації.

З чого почати? Якщо вирішили купити житло в Україні самостійно, то вас чекає широкий фронт роботи. Потрібно «перелопатити» безліч джерел – від друкованої продукції (як рекламних газет, так спеціалізованих каталогів) до всіляких сайтів – бірж нерухомості в інтернеті. Плюсом останнього є великий вибір квартир та постійно оновлюванні оголошення.

Огляд квартири

Нарешті вибір зроблений, ви знайшли свій майбутній будинок, що далі? Наступним кроком буде огляд квартири. Для початку необхідно зв'язатися з продавцем та уточнити наступне:

  • актуальність угоди (можливо, квартира вже була продана);
  • вартість (чи ціна в оголошенні зберігається дійсною);
  • якщо все в силі, попередньо домовитися про перегляд квартири.

У призначений день перегляду варто ще раз зв'язатися з продавцем та уточнити час. Якщо квартира продається через ріелтора, він, можливо, захоче зустрітися з вами перед показом квартири, щоб переконатися в ваших намірах (а також вберегти продавця від підозрілих осіб). Посередник може звернутися з проханням, підписати лист перегляду для виключення проведення операції купівлі-продажу без відома агентства.

Будьте гранично уважні при огляді квартири!

Безпосередньо під час перегляду житла увагу варто звертати на наступне:

  • Під'їзд – хоч не є частиною квартири, але по ньому можна скласти загальне враження про сусідів та роботі ЖКГ в будинку.
  • Поверховість квартири – якщо це перший поверх, звернути увагу на плінтуси та стики стін, оскільки тут можливий прояв вогкості. Якщо квартира знаходиться на останньому поверсі, обов'язково перевірте відсутність патьоків на стінах. Нові шпалери або велика кількість килимів на стінах також повинні наводити на думку.
  • Розташування об'єкта, якщо квартира кутова в будинку, необхідно особливу увагу приділити якості утеплення.
  • Ремонт – якщо в квартирі на вигляд хороший ремонт (особливо при низькій вартості житла), необхідно досконально перевірити його якість.
  • Комунікації та сантехніка – особливо важливо для «вторинки». Обов'язково огляньте стан труб, відкрийте крани та перевірте рівень шуму. Іноді зі зливних отворів раковин та ванн виходить запах каналізації, причому він з'являється з певною періодичністю. Тому не завадить поспілкуватися з сусідами та уточнити у них всілякі приховані «сюрпризи».
  • Вид з вікна – чи немає звалищ біля будинку або інших небажаних об'єктів. Тому квартиру краще дивитися днем.

Якщо покупець готовий придбати квартиру після проведення переговорів з продавцем, то для гарантії намірів варто укласти попередній договір завдатку. Ця угода показує не тільки серйозність намірів покупця, а й обмежить продавця в подальшому пошуку покупців, через те що в разі зміни умов угоди (також відмови від продажу) з боку продавця зобов'яже його виплатити суму завдатку в подвійному розмірі.


Источник: Строитель Харьков
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]