Главная » 2020 » Декабрь » 13 » Основні сфери застосування бетону

22:47
Основні сфери застосування бетону

Основні сфери застосування бетону

Бетон - незамінний матеріал, який використовують при будівництві найрізноманітніших будівель і споруд. Це суміш певного складу, яка при затвердінні утворює монолітний каменеподібний матеріал. До складу суміші входять в'язкі речовини, наповнювачі, вода і хімічно активні добавки. В'язкою речовиною в бетонній суміші найчастіше виступає цемент, а в якості наповнювачів використовують щебінь дрібних фракцій і пісок.

Коли виникає потреба купити бетон, варто звернути увагу на його марку. Стандартні марки: М100, М150, М200, М250, М300, М350, М400, М450, М550 і М600. Марка - це показник міцності бетону. Чим більше число стоїть біля літери «М», тим міцніший матеріал і тим вищими є морозостійкість і показники водонепроникності. Цим і пояснюється його широка затребуваність. З цього матеріалу формують стіни, стелі і фундамент. Суміші використовуються при облицювальних роботах не тільки зовні, але і всередині будівель. Крім цього, вони застосовуються для створення штучного зміцнення грунтового шару, ізоляції стиків і щілин.

Сфери застосування бетону

Інноваційні технології виробництва бетону дозволяють застосовувати бетонні суміші в різних галузях промисловості. Так, він незамінний для:

  • фіксації і закріплення будівельних елементів і конструкцій;

  • внутрішнього і зовнішнього облицювання будівель;

  • герметизації стиків;

  • заливки фундаментів - основи будівель;

  • різних допоміжних ремонтних і будівельних робіт;

  • дорожнього будівництва (будівництва автомобільних трас);

  • будівництва мостів, дамб, гребель, басейнів;

  • виробництва бетонних плит;

  • виробництва залізобетонних виробів (армування конструкцій металевими каркасами);

  • оформлення інтер'єру приміщень (бетонні стіни, колони, підлогу);

  • імітації натурального каменю (декоративний бетон).

Бетонні плити - дуже важлива частина будівництва, без них неможливо уявити будівництво висотних і промислових будівель. Вони також застосовуються для створення перекриттів приватних будинків, теплотрас і каналів. При будівництві висотних будівель за допомогою цих плит формується їх поверховість. Такі плити мають ряд переваг: вогнестійкі, володіють теплоізоляційними і звукопоглинальними властивостями, не гниють і не піддаються корозії, міцні, надійні, довговічні. При створенні автомобільних трас успішно використовують високоміцні суміші. Вони ж застосовуються для створення злітних смуг. Суміш з відмінними водостійкими якостями використовують в будівництві басейнів, каналів та інших штучних резервуарів води. Зміцнення стін і стовбурів шахти неможливо без цього матеріалу. Бетон значно спрощує будівельні процеси і скорочує терміни будівництва в цілому.

Бетон незамінний на будівельному майданчику, коли йдеться про будівлі, мости та інші споруди, для яких важлива не тільки надійність, але і стійкість до механічних впливів. Зв'яжіться з підприємством krasnebruk.com.ua, і отримайте якісну будівельну суміш та надійний фундамент!


Источник: Строитель Харьков
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]